SSC GD Constable Exam 2021 | 8 December | Shift 1 2 and 3 Exam Questions

SSC GD Constable Exam (8 December 2021)

1st Shift


1) Nitish Kumar took oath as the Chief Minister of Bihar in November 2020, he belongs to which party?
Ans : JDU (Janata Dal United)

2) Freedom is my birthright and I will have it who said
Ans : Lokmanya Bal Gangadhar Tilak.

3) What was the repo rate in October 2020 ?
Ans : 4.0% , 4.5.


4) In which article the Supreme Court has the power to issue writs ?
Ans : Article 32.
Note : The Supreme Court in India can issue writs of privilege under Article 32 of the Constitution and High Courts under Article 226.

5) Which is the book written by Megasthenes?
Ans : Indica

6) Which of the following is not related to greenhouse effect?
Ans : Oxigen

7) Grida dance is a folk dance of which state of India,?
Ans : Madhya Pradesh 
Note : Gidda dance is famous in the state of Punjab.

8) Which of the following player does not belong to the game of cricket ?
Ans : Vijender Singh, Boxer.

9) The question came from Ohm's law, ?
Ans : if the physical conditions like temperature etc. are kept constant, then the potential difference between the ends of a resistor is proportional to the current flowing through it.  R , is called the resistance of the device, its unit is ohm.  V = IR

10) 1950 Which of these events happened first after the partition of Bengal ?
Ans : 1. Kakori incident Jallianwala Bagh massacre Chauri Chaura incident

11) Which vitamin is found in cobalt ?
Ans : B12
Note : The chemical name of this is cyanocobalamin Vitamin B12 is also called cobalamin.  It is the only vitamin in which cobalt metal is found.

12) Where Nandakini and Alaknanda rivers meet ?
Ans : Nandprayag

13) Who is the author of the book THE LAST QUEEN OF KASHMIR ?
Ans : RAKESH K KAUL.

14) In which language is the Ramcharitmanas composed ?
Ans : Tulsidas written Awadhi, the dialect of Hindi

15) Viruthi Dibang is a tributary of which river ?
Ans : Brahmaputra.

16) Tell the correct spelling of Shashi 

17) Tell the correct spelling of Shuddhikaran

18) Tell the meaning of the idiom piece?
Ans : heart to be very dear.

19) tell the antonym of transit ?
Ans : imperceptible


2nd Shift

 (update Later)


3rd Shift

(update Later)

Post a Comment

0 Comments